Over ons

ORTHO-FIT

Esther Janssen heeft Ortho-Fit opgezet om mensen professioneel en persoonlijk te begeleiden bij het vaststellen van de OORZAAK van hun acute of chronische klachten. Naast het coachen cq. begeleiden van de mensen om zichzelf een gezondere levensstijl aan te meten, willen we juist proberen mensen "bewust"te maken van hun eigen aandeel in het helingsproces. Uiteindelijk gaat het erom niet zozeer een diagnose te stellen maar mensen het vertrouwen terug te geven in zichzelf en het "zelfregulerend"vermogen te stimuleren.

We worden niet van het ene op het andere moment ziek. Daar gaat een heel proces en veel tijd aan vooraf. Ons lichaam geeft al vroeg signalen af als er ergens in het lichaam iets niet goed gaat en ons lichaam uit balans dreigt te raken. Veel mensen zijn zich niet bewust van deze eerste signalen. De seintjes van het lichaam worden niet opgemerkt of genegeerd; ‘het gaat wel weer over’. Toch zijn deze kenmerken het begin van een ziekteproces. En hoe eerder je deze signalen opmerkt, hoe eerder je kunt ingrijpen. De Body Scan in een scan die vroegtijdige ziekteprocessen herkent, maar ook onderliggende oorzaken van klachten.

Met de Bicom en de De Body Scan kijken we naar het functioneren van het gehele lichaam (en niet naar 1 onderdeel). Zo kun je bijvoorbeeld zien welke invloed voeding, medicijnen en leefgewoonten hebben op alle organen. Met deze systemen is het zelfs mogelijk om beginnende en ernstige ziekteprocessen te herkennen. Daarnaast geeft het de balans aan tussen de orgaansystemen. Ook wordt de stapeling duidelijk van jou (chronische) belasting. Wat zit er in jou vat? Bacteriën, virussen, toxines, intoleranties, stress, etc.

De Body Scan is een Non-Lineair Systeem (NLS). Non-Lineaire Diagnostiek is een andere manier om te diagnosticeren dan we gewend zijn in de reguliere geneeskunde. Het houdt zich namelijk bezig met verbanden en oorzaken. Want wat is de reden dat we ziek worden?

Binnen 60 minuten informatie over gezondheid en ziekte

  • De Body Scan is op dit moment één van de meest geavanceerde systemen om een energetische diagnose te stellen. Het wordt ook wel Non-Lineair Systeem (NLS) Diagnostiek genoemd. Met behulp van een koptelefoon worden miljarden frequenties het lichaam in gestuurd. Elk orgaan en iedere cel heeft zijn eigen unieke trillingen. De uitwisseling van informatie tussen het orgaan en de omgeving wordt in een grafiek  en in cijfers op het scherm getoond.

Deze diagnostiek is geen vervanging van een CT- of MRI-scan, het wordt gebruikt ter ondersteuning. De computermodellen geven een driedimensionaal beeld van de organen.

Wanneer is deze gezondheidscheck goed voor jou?

  • Misschien loop je al jarenlang met klachten. Waarschijnlijk heb je doctoren gezien, misschien zelfs behandelingen in het ziekenhuis gehad. En misschien hebben sommige ingrepen wel even geholpen. Maar nooit is je probleem echt verholpen en belangrijker: je weet niet wat de oorzaak is van je klachten. Zeker dan, maar ook wanneer je nog geen dokter gezien hebt maar wel benieuwd bent naar de gezondheid van je lichaam, is het tijd om deze bodyscan te doen.

Wat gebeurd er met de uitslag?

Na het maken van de testen, de behandeling en de scan geven we advies. Wat kun je doen om gezond te worden en/of te blijven? Je krijgt een persoonlijk advies. Het is belangrijk om niet de symptomen te bestrijden, maar de onderliggende oorzaak aan te pakken. Ons advies is uitgebreid en vaak een combinatie van methodes. Zo kun je bijvoorbeeld baat hebben bij voedingsadvies en wellicht enige aanvulling van voedingssupplementen of coaching.

Opleiding

Natuurgeneeskundig Gezondheidsadviseur (HBO-A/B Therapheut)

Juni 2005

Opleiding

Natuurgeneeskundig Gezondheidsadviseur (HBO-A/B Therapheut)

Juni 2005

Diploma

Medische basisvakken (HBO) voor A therapheut

Juni 2006

Diploma

Medische basisvakken (HBO) voor A therapheut

Juni 2006

Certificaat

Orthomoleculair specialist bij SAGHO

Maart 2007

Certificaat

Orthomoleculair specialist bij SAGHO

Maart 2007

Diploma

SIVAS Auriculo SanoPharma (HBO)

November 2010

Diploma

SIVAS Auriculo SanoPharma (HBO)

November 2010

Diploma

Klinische psychologie CIVAS

Mei 2014

Diploma

Klinische psychologie CIVAS

Mei 2014

Diploma

Hypnotherapie en regressie

 

Augustus 2016

Diploma

Hypnotherapie en regressie

 

Augustus 2016

Diploma

Narratieve Therapie

Januari 2018

Diploma

Narratieve Therapie

Januari 2018

Diploma

Life Science Practitioner. Vita opleidingen Zeewolde.

September 2019

Diploma

Life Science Practitioner. Vita opleidingen Zeewolde.

September 2019

diploma Psychosociale Basiskennis

Juni 2023

diploma Psychosociale Basiskennis

Juni 2023

ESTHER JANSSEN

Esther heeft altijd studie’s gevolgd die haar kennis verbreedde. Twintig jaar geleden is zij ernstig ziek geweest en is ze zich meer gaan verdiepen in de mogelijkheden naast de reguliere zorg. Zij is zich meer bewust geworden van het feit dat men het lichaam goed moet onderhouden, dit zijn de bouwstenen van je lijf. Het meest belangrijke keerpunt was de bewustwording dat wij zelf verantwoordelijk zijn voor onze daden en dus ook voor de gezondheid van ons lijf en leden. De afgelopen 16 jaar heeft ze veel ervaring opgedaan als voedingsdeskundige als (laser) acupuncturiste, ooracupuncturiste, orthomoleculair specialist en natuurgeneeskundige. Op dit moment houdt zij zich grotendeels bezig met bodyscans, gezondheidstesten, coaching en verdieping.

Lichaam en geest moeten immers in balans zijn en mensen hiermee op weg te helpen is een prachtige bezieling. Esther heeft in 2005 de opleiding Natuurgeneeskundige en Medische basiskennis volgens PLATO afgerond en deed daarnaast onder andere Schimmeldiagnostiek bij het Cytologisch en Pathalogisch centrum in Leiden. Haar studie  SIVAS ooracupunctuur heft ze afgerond in juni 2010.
Esther gaf zelf vele jaren het Seminar EAV(Electro Acupunctuur) en Gewichtsreductie bij Fitronics en voorheen bij Twillmed. In november 2010 heeft zij de seminars gevolgd van the Reconnection van Eric Pearl. Level I,II en III.

In het traject van Psychologie heeft ze workshops gevolgd bij Franz Rupert en Ingrid Dykstra (familieopstellingen),  in Centrum Boswijk de workshop omgaan met boosheid, gevolgd en in 2011 PRI workshop gedaan van Ingeborg Bosch.

In september 2014 is ze geslaagd voor haar studie Klinische Psychologie.

In 2015 is zij opleidingen gaan schrijven voor De ondernemersschool. Kindervoedingsadviseur, Stoppen met roken coach en Orthomoleculaire voeding.

In augustus 2016 heeft ze het diploma hypnotherapie en regressie behaald en in januari 2018 het diploma Narratieve therapie.

Tot slot in 2019 heeft Esther het diploma Life Science Practitioner afgerond.

Als laatste studie heeft ze met succes het diploma behaald van Psychosociale Basiskennis in juni 2023.

Bij Klachten: Voor klachten over de behandeling kan de cliënt zich voor het klachtrecht wenden tot de VBAG: https://vbag.nl/consument/klachten-en-geschillen/