VITAMINE- EN GEZONDHEIDSTEST

WAT IS EEN VITAMINE-TEST/GEZONDHEIDSTEST ?
Een vitaminetest is speciaal ontwikkeld om u de kans te geven uit te laten zoeken welke specifieke vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en andere aanvullende supplementen uw lichaam mist of tekort heeft en dus nodig heeft om in een optimale conditie te zijn. Mineralen, Spoorelementen en Vitaminen Veel mensen over de hele wereld slikken vitamine pillen zonder te weten wat ze eten of hoe de stoffen hen nou eigenlijk helpen. Voordat men vitaminen of vitaminedeficiëntie begrijpt, zullen we eerst moeten begrijpen wat vitaminen zo belangrijk maakt voor ons lichaam. Onze stofwisseling is een proces dat bestaat uit een cyclus van chemische reacties, waaronder vet omzetting, energieproductie uit koolhydraten en het herstellen van beschadigde weefsels met behulp van eiwitten. Vitaminen spelen de rol van katalysatoren tijdens de stofwisseling in ons lichaam. Zij zijn niet de rechtstreekse leveranciers van energie of calorieën. Ze werken op een subtiele vorm en zorgen voor een ononderbroken metabolisch proces.

Als je van nature gezond bent en gezonde voeding tot je neemt, dan is de kans klein dat u vitamine supplementen nodig heeft. Echter, de hedendaagse voeding bevat niet meer die vitamine en mineralen zoals 25 jaar geleden. Uit onderzoek blijkt dat mensen,dieren en planten ongeveer 60 mineralen gebruiken voor bouwstoffen, maar ook om allerlei lichaamsprocessen te laten functioneren. Sommige van deze mineralen zijn slechts nodig in zeer kleine hoeveelheden. Ook voor de aanmaak van vitamines zijn mineralen nodig. Mineralen en spoorelementen moeten dus in voldoende mate aanwezig zijn in de bodem. Uit verschillende onderzoeken van over de hele wereld blijkt dat hoeveelheid mineralen en vitaminen in voeding met 25 tot 75% is afgenomen. Een belangrijke oorzaak hiervan is de manier hoe met de bodem wordt omgegaan en de kwaliteit van de mest die er op wordt aangewend.

Een vitaminetest kost € 65,- Deze kunt u bestellen via onze webshop of u kunt een afspraak maken voor een consult in de praktijk. Zolang de Corona Crisis voortduurt, stuur ik een factuur mee die u kunt indienen bij de zorgverzekeraar!

 

WAT IS EEN GEZONDHEIDSTEST?
Een gezondheidstest is een vitamine-test uitgebreid met een voedings- en hormonale test. U krijgt hierin dus ook een overzicht van de voeding die u slecht kunt verdragen of beter tijdelijk achterwege kunt laten en van de hormonen die bij u uit balans zijn. Ook krijgt u een dieetadvies en een vitamine advies.  Het complete verslag krijgt u in de mail met alle relevante informatie. Daar hoort een behandelplan bij.

Deze test kost 95 euro.  Ook deze kunt u bestellen in onze webshop of u kunt hiervoor een afspraak maken in de praktijk. Zolang de Corona Crisis voortduurt, stuur ik een factuur mee die u kunt indienen bij de zorgverzekeraar!

  • Deskundig en vrijblijvend advies.
  • Ortho-Fit is aangesloten bij de VBAG en RBNG. Als u een afspraak in de praktijk  maakt of een test bestelt in de webshop(zolang de Corona Crisis voortduurt, en aanvullend verzekerd bent, krijgt u een factuur voor uw zorgverzekeraar. Zo vergoeden de meeste zorgverzekeraars uw consult (gedeeltelijk).

 

BLOEDMONSTER
Het afnemen van een bloedmonster is een van de belangrijkste stappen in het verkrijgen van een nauwkeurig resultaat bij een vitamine test en gezondheidstest.